Prispevajte tudi vi!

nosilca:
Gibanje Gibanje Nase zgodbe Nase zgodbe Nase delo Nase delo Drugi o nas Drugi o nas Podporniki Podporniki Poskodbe Poskodbe

VAREN začetek šolskega leta

01. 09. 2017, Kategorija: Predavanja

Nekaj manj kot 180.000 otrok in mladostnikov se je 1. septembra vrnilo v šolske klopi. Tudi za voznike je 1. september čas, ko se moramo ponovno zavesti prisotnosti najmlajših/mlajših udeležencev v prometu in njihove ranljivosti.

Z učenjem o prometni varnosti otroci začno veliko prej kot si mislimo, saj vsak dan spremljajo starše pri vsakodnevnih opravkih in od njih prevzamejo navade kako ravnati v prometu. S pravilnim prometnim vzorom lahko otroku pomagamo pri sprejemanju odgovornih ter varnih odločitev na pot v šolo. Varna pot v šolo je odgovornost vseh in ni nemogoča in neuresničljiva naloga. Ukrepi in aktivnosti morajo obsegati tako prometno-vzgojne dejavnosti in izobraževanje kot ozaveščanje, nadzor nad ravnanjem, varno in sodobno infrastrukturo za zaščito ranljivejših skupin udeležencev.

Svoj delček k mozaiku varnih šolskih poti ter ozaveščanja mladih o prometni varnosti in vpliva alkohola na zaznavanje, je na prvi šolski dan prispeval Franc na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje.

Novice

novejše starejše