Prispevajte tudi vi!

nosilca:
Gibanje Gibanje Nase zgodbe Nase zgodbe Nase delo Nase delo Drugi o nas Drugi o nas Podporniki Podporniki Poskodbe Poskodbe

Novo poglavje

13. 09. 2017, Kategorija: Novice

Veseli in ponosni smo, da bo preventivni program »Še vedno vozim – vendar ne hodim«  po imenom »Još uvek vozim« kmalu prispeval k izboljšanju prometne varnosti mladih v Federaciji Bosni in Hercegovini.

Vse od oktobra 2016, ko smo v Sloveniji organizirali Erasmus+ seminar »Connecting for youth road safety«, smo bili v stikih in dogovarjanjih z udeleženko Almedino Čamdžić, poškodovano v prometni nesreči. V naših preventivnih prometnih delavnicah »Še vedno vozim – vendar ne hodim«, na katerih invalidi, poškodovani v prometnih nesrečah z mladimi delijo svojo izkušnjo v prometu, je videla potencial za prenos in izboljšanje prometne varnosti v njeni domovini, Federaciji Bosni in Hercegovini.

Almedina Čamdžić, se je pri starosti 19 let, poškodovala v prometni nesreči z avtomobilom.

V mesecu septembru je ponovno obiskala Slovenijo in z nami preživela pet dni intenzivnega treninga na temo razvijanja in predajanja zgodbe, prometne varnosti, vključevanja poškodovancev  v program ter organizacije in koordinacije delavnic ŠVVVNH za mlade. S pomočjo izkušene predavateljice Barbare Slaček, je razvila in tudi uspešno izvedla prvo krstno delavnico. David Razboršek, direktor Zavoda VOZIM, je ob čestitke izjavil, da še nikoli ni videl tako dodelane in suverene predstavitve pri novem predavatelju, s čimer so se vsi prisotni strinjali.

Ponosen ob njeni izvedbi je bil tudi Alaga Hozanović, predsednik Saveza udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize USK-a, ki je že od vsega začetka zaupal njenemu zagonu in verjel, da lahko skupaj preneseta in predstavita metode programa poškodovancev, mladim in institucijam v Federaciji Bosni in Herzegovini.

Za Srbijo, bo Bosna in Hercegovina tako postala druga država, ki se problematike prometne varnosti med mladimi loteva na osnovi našega programa »Še vedno vozim – vendar ne hodim«.

Premierna predstavitev zgodbe po metodi "Še vedno vozim - vendar ne hodim".

Novice

novejše starejše