Prispevajte tudi vi!

nosilca:
Gibanje Gibanje Nase zgodbe Nase zgodbe Nase delo Nase delo Drugi o nas Drugi o nas Podporniki Podporniki Poskodbe Poskodbe

Moja zgodba za tvojo varnost

04. 01. 2018, Kategorija: Novice

Že takoj na začetku novega leta smo na Zavodu VOZIM štartali z delavnicami v okviru našega projekta »Moja zgodba za tvojo varnost«, ki je namenjen predvsem mladim.

Projekt »Moja zgodba za tvojo varnost« je namenjen mladim, ki bodo prek interaktivnih preventivnih delavnic spoznali vpliv alkohola in drugih psihoaktivnih snovi (PAS) na zdravje in posledično na ravnanje v različnih življenjskih situacijah. Program bo prav tako prispeval k spodbujanju pozitivnega in zdravega vedenja otrok in mladostnikov, spodbujal zamaknitev prvega poskušanja alkohola, povečal njihovo družbeno odgovornost in socialno vključenost ter jih pripravil na varno vključevanje v promet, kot pešce, kolesarje, voznike. Soustvarjalci in soizvajalci programa bodo invalidi – poškodovanci prometnih nesreč in mladi, ki bodo skozi medsebojno sodelovanje pri izvajanju programa ponovno vključeni v družbo. Interakcija med mladimi in invalidi bo služila kot orodje za razbijanje tabujev glede invalidnosti pri mladih. Delavnice se bodo izvajale v treh občinah, in sicer v Občini Laško, Vojnik in Štore.

Za več informacij o projektu, obiščite našo spletno stran Zgodba za varnost.

Prvi teden januarja smo v okviru projekta že izvedli prve interaktivne delavnice v Laškem na OŠ Primoža Trubarja Laško in podružnični šoli Debro. Naši predstavniki Zavoda VOZIM, Ajša, Janez, Matej in Nino, so osveščali mlade in jim razlagali o vplivu alkohola na naše zdravje ter o posledicah, ki lahko sledijo nespametnim odločitvam. Tako mladi kot učitelji so bili nad delavnicami navdušeni in so nas že povabili, da se še kdaj oglasimo ter svoje zgodbe in znanje prenesemo še na več mladih.

 

 

Novice

novejše starejše