Prispevajte tudi vi!

nosilca:
Gibanje Gibanje Nase zgodbe Nase zgodbe Nase delo Nase delo Drugi o nas Drugi o nas Podporniki Podporniki Poskodbe Poskodbe

S projektom Moja zgodba za tvojo varnost osveščamo osnovnošolce z ruralnih območij

29. 01. 2018, Kategorija: Novice

S projektom »Moja zgodba za tvojo varnost« na osnovnih šolah v Rimskih Toplicah, Štorah in Frankolovem.

Kot smo navajali že v prejšnjem prispevku, smo v januarju začeli s preventivnimi interaktivnimi delavnicami v sklopu projekta »Moja zgodba za tvojo varnost«. Najprej smo se mudili na osnovni šoli Laško in njeni podružnici, sedaj z delavnicami nadaljujemo tudi drugje.

Fokus projekta je problematika uporabe alkohola in drugih psihoaktivnih snovi (PAS) v povezavi z zdravjem in posledično ravnanjem v različnih življenjskih situacijah. Ciljna skupina projekta so osnovnošolci z ruralnih območij, kjer v višjem odstotku prihaja do zlorabe alkohola, kar posledično pomeni, da tamkajšnji mladostniki sodijo med bolj rizične družbene skupine.

Vožnja pod vplivom je eden izmed najpogostejših dejavnikov tveganja v prometu. Zaskrbljujoče je dejstvo, da se okrog četrtina nesreč, ki se končajo s smrtjo ali hujšimi telesnimi poškodbami, zgodi prav zaradi (zlo)rabe alkohola. Predstavniki Zavoda VOZIM z omenjenimi delavnicami mlade preventivno osveščamo o vplivu alkohola na naše zdravje ter o posledicah, ki lahko sledijo nespametnim odločitvam.

Do sedaj nam je v novem letu prisluhnilo 137 osnovnošolcev na osnovnih šolah v Laškem, Rimskih Toplicah, Štorah in Frankolovem. Z misijo nadaljujemo tudi v prihajajočih mesecih.

Novice

novejše starejše