Prispevajte tudi vi!

nosilca:
Gibanje Gibanje Nase zgodbe Nase zgodbe Nase delo Nase delo Drugi o nas Drugi o nas Podporniki Podporniki Poskodbe Poskodbe

Projekt »Dijaki dijakom za varno mobilnost« v polnem teku

03. 05. 2018, Kategorija: Novice

Zavod VOZIM kot soizvajalec projekta »Dijaki dijakom za varno mobilnost« na Dvojezični srednji šoli Lendava.

Predpočitniško sredo, 25. aprila, smo člani Zavoda VOZIM v okviru projekta »Dijaki dijakom za varno mobilnost« izvedli preventivno interaktivno delavnico »Še vedno vozim – bolj osebno« na Dvojezični srednji šoli Lendava.

Tokrat sta izkušnjo s prometno nesrečo in življenjem na invalidskem vozičku delila kar dva naša predavatelja. Delavnico je otvorila naša nova predavateljica, Anita Trebše, svojo zgodbo pa je v nadaljevanju predstavil ambasador prometne varnosti Žiga Breznik. Slušateljem sta predstavila svojo osebno zgodbo z izkušnjo prometne nesreče, življenje pred in po prometni nesreči ter opozarjala na nevarnosti, ki nam ob nepozornem vedenju lahko pretijo na cesti.

Po koncu predstavitev sta predavatelja skupaj z mladinsko delavko izvedla še drugi del delavnice, kjer je šlo za poglobljeno diskusijo na temo vzrokov za nastanek prometnih nesreč, mladi pa so skozi neformalne oblike mladinskega dela izvedeli več o pomenu ter pomembnosti varnega udejstvovanja v cestnem prometu. Delavnico so zaokrožili s preizkusom »Drunk busters« očal, ki simulirajo različne stopnje opitosti ter naletnih tehtnic, ki prikazujejo povečevanje naletne teže ob trku pri različnih hitrostih. Tako so v skupku vseh aktivnosti pripomogli k večjemu zavedanju o pomenu varne vožnje in jo sodelujočim mladim predstavili kot pozitivno vrednoto.

O izvedbi naše delavnice so poročali tudi na Facebooku Dvojezične srednje šole Lendava: https://www.facebook.com/pg/solalendava/photos/?tab=album&album_id=1644337485613535

Novice

novejše starejše