Prispevajte tudi vi!

nosilca:
Gibanje Gibanje Nase zgodbe Nase zgodbe Nase delo Nase delo Drugi o nas Drugi o nas Podporniki Podporniki Poskodbe Poskodbe

Delavnice »Alkohol = sprememba življenja; Naj ti povem zgodbo« v mesecu aprilu in maju

07. 05. 2018, Kategorija: Novice

Zavod VOZIM in No Excuse Slovenia :: Brez izgovora Slovenija ozaveščata mlade o škodljivi rabi alkohola.

Zavedamo se, da Slovenija spada med države z "mokro" kulturo in zelo permisivnim odnosom do alkohola, kar posledično pripelje do nerazsodnega razmišljanja, voženj pod vplivom, prometnih nesreč, raznih padcev s trajnimi posledicami.

Ravno zaradi tega Zavod VOZIM s svojimi ambasadorji in mladimi aktivisti mladinske zveze No Excuse Slovenia :: Brez izgovora Slovenija sodeluje pri delavnicah »Alkohola = sprememba življenja«. Z združenimi močmi mladim na interaktivnih delavnicah prikazujejo mehanizme, ki jih alkoholna industrija uporablja pri prodaji svojih produktov in na ta način vzpodbujajo, da mladi vzpostavijo kritično razmišljanje do mitov, ki nam jih trosi industrija, kot tudi sama družba. Na delavnicah se mlade pouči o tem, kako industrija s svojim oglaševanje vpliva na uporabo alkohola med mladimi, kako alkohol vpliva na posameznika oz. kakšne so negativne posledice (zlo)rabe le tega.

Konec aprila in v začetku maja sta se izvedli dve delavnici v Savinjski regiji in sicer na OŠ Petrovče in OŠ Šempeter v Savinjski dolini. Mladi se na omenjene delavnice pozitivno odzivajo, sami navajajo, da se na zanimiv način nekaj naučijo, da je tematika na delavnicah dobro predstavljena ter da predavatelji – ambasadorji Zavoda VOZIM in aktivisti No Excuse Slovenia :: Brez izgovora Slovenia – svoja znanja na odličen način predajajo naprej.

Novice

novejše starejše