Prispevajte tudi vi!

nosilca:
Gibanje Gibanje Nase zgodbe Nase zgodbe Nase delo Nase delo Drugi o nas Drugi o nas Podporniki Podporniki Poskodbe Poskodbe
Slušatelji Strokovnjaki Mediji

Strokovna javnost o nas

Projekt pa ni odziven le pri slušateljih, ampak ga priporočajo tudi strokovnjaki – policija, ministrstva, predstavniki združenja avtošol Slovenije, …

Preberite si, kaj o projektu menijo strokovnjaki, ki delujejo na področju varnosti v cestnem prometu.

Janko Goršek, direktor Generalne Policijske uprave

"V policiji kot eni od nosilk nacionalnega programa varnosti cestnega prometa si že vrsto let aktivno, tako z represivnimi kot preventivnimi dejavnostmi, prizadevamo za izboljšanje cestnoprometne varnosti v državi. V ta namen aktivno sodelujemo pri številnih projektih različnih institucij in nevladnih organizacij, med katerimi je tudi vaš projekt Še vedno vozim – vendar ne hodim.
Projekt pomeni nov, drugačen in zato nadvse dobrodošel pristop k izobraževanju in ozaveščanju posameznikov in skupin, zlasti mladih, o pomenu upoštevanja cestnoprometnih pravil. Mladi so namreč med najbolj ranljivimi skupinami prometnih udeležencev, zato je prav in pohvalno, da je projekt v prvi vrsti namenjen prav njim, pri čemer pozitivno vpliva tudi na širšo javnost."

Izsek iz pisma podpore z naslovom: V Policiji podpiramo projekt Še vedno vozim, vendar ne hodim. Pismo podpore si lahko v celoti preberete tukaj.


Ljubo Zajc, direktor Javne agencije RS za varnost prometa

"Zgodbe, ki jih piše življenje se nas zagotovo najbolj dotaknejo, se jih najbolj zapomnimo, in nam najdlje ostanejo v spominu. In prav tu noter je posebna vrednost tega projekta."

Izjava v intervjuju za POP TV na dogodku in tiskovni konferenci Predaja kombija DPJZŠ, 9. 4. 2009; avtorica prispevka: Damjana Seme.

"Če hočemo trend padajočega števila mrtvih ohraniti je samo to, da spremenimo filozofijo dela, in sicer da slovenskega državljana kot udeleženca prometa, pogledamo kot potencialno žrtev."

Izjava za TV Slovenija na dogodku in tiskovni konferenci Predaja kombija DPJZŠ, 9. 4. 2009; avtorica prispevka: Ana Marija Bosak.

V Javni agenciji RS za varnost prometa pa podpirajo gibanje "Še vedno vozim - vendar ne hodim" - na tej povezavi si lahko ogledate priporočilo.


Srdjan Džumhur, prokurist v podjetju a2s in pobudnik projekta

"Začeti je treba tudi vzgajati, doseči neko veliko stopnjo zavedanja, pri tistih najmlajših, da ko se usedejo za volan, da so prevzeli veliko odgovornost!"

Izjava za TV Slovenija ob dogodku in tiskovni konferenci ob Predaji kombija DPJZŠ, 9. 4. 2009.


Katarina Kresal, ministrica za notranje zadeve

"Mene se te zgodbe vedno dotaknejo. Ko gledaš kakšne posledice pusti to ljudem, njihovim življenjem, njihovim staršem, sorodnikom, kako neizmerno se spremni življenje v eni kratki sekundi, se vsakič znova zamislim."

Izjava iz prispevka: "Na Celjskem akcija z naslovom Še vedno vozim, vendar ne hodim" - 2. 12. 2009, POP TV


dr. Patrick Vlačič, minister za promet

"Kar ministri govorimo, kar starši govorijo, morda ni vedno dovolj. Takšno predavanje je zelo dobro, ker dobijo prav za prav informacijo od nekoga, ki je to doživel."

Izjava iz prispevka "Še vedno vozim, vendar ne hodim" v TV Dnevniku, 2. 12. 2009, TV Slovenija


Karol Turk, direktor Policijske uprave Celje

"Njihova akcija je pohvalna! Mladi "čutijo" bolečine, ki jih ti ljudje doživljajo po nesrečah. Če govoriva o policiji, je ta prisotna v vrtcih in osnovnih šolah, v srednjih šolah pa ne toliko. Učinki so, toda predavanja so suhoparna. V bodoče je treba več delati s srednješolci. To je to: združiti, povezati društva, inštitucije, iti v skupne akcije. Ob tem še medijska pozornost, da se prepreči alkoholizem in dvigne prometna kultura."

Odgovor na vprašanje o projektu "Še vedno vozim - vendar ne hodim" v intervjuju: "Realnost je drugačna kot v Na kraju zločina!" objavljenem v Novem tedniku, 8. 5. 2009, avtorice Simone Šolinič.