Prispevajte tudi vi!

nosilca:
Gibanje Gibanje Nase zgodbe Nase zgodbe Nase delo Nase delo Drugi o nas Drugi o nas Podporniki Podporniki Poskodbe Poskodbe

Elektronske novičke eVOZIM (1. 12. 2011)

Spoštovani,

jesen se je dobro zasidrala pri nas...predvsem s čudovitimi barvami, bleščečimi v soncu, izkoriščanjem redkih sončnih žarkov v kratkih dnevih, pa tudi z dolgimi večeri, meglo in jutranjim mrazom. Prinaša še nekaj...nov eVOZIM: elektronske novičke gibanja »Še vedno vozim – vendar ne hodim«.

Ustrinek iz Akademije "Še vedno vozim - vendar ne hodim"

V teh krajših dneh smo se posvetili predvsem izobraževanju in nadgradnji naših znanj. Vzpostavili smo Akademijo »Še vedno vozim – vendar ne hodim« in našim članom omogočili redno sistematično interno izobraževanje. Skupinske in individualne delavnice so do sedaj vodili trije strokovnjaki s področja javnega nastopanja, komunikacije, stand-up komedije in improvizacije:

  • Marko Korenjak – trener komunikacije in NLP coach,
  • odličen slovenski slovenski stand-up komik Tin Vodopivec in
  • Tomaž Koštomaj, organizator, motivator in idejnik.

S svojimi znanji pa jih bodo v nadaljevanju dopolnili tudi psihologi, socialni pedagogi, strokovnjaki s področja prometa, ...

Sodelovali smo z različnimi strokovnjaki - Akademija "Še vedno vozim - vendar ne hodim"

Pridobljena znanja smo že uporabili na naših inovativnih interaktivnih delavnicah po slovenskih srednjih in vse več tudi osnovnih šolah. Od našega zadnjega javljanja smo se ustavili še na OŠ Boštanj, OŠ Glazija Celje, OŠ Olge Meglič Ptuj in Gimnaziji Frana Miklošiča Ljutomer. Na Gimnaziji Kočevje smo se pridružili organizatorjem inovativnega projekta Veseli Taxi™ in svoje izkušnje s prometno varnostjo prenesli mladim in bodočim voznikom iz Gimnazije Kočevje ter Srednje šole Kočevje.

Soustvarjali smo 2 prireditvi ob dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč – v Celju smo prižgali trajnostno svečko, v Slovenskih Konjicah pa smo na okrogli mizi razpravljalo o prometni varnosti na naših cestah in posledicah prometnih nesreč.

Podprli smo tudi vseslovensko akcijo Simbioz@ - e-pismena Slovenija in se kot prostovoljci podali med starejše ter z njimi delili svoje znanje iz računalništva.

Narava našega dela nam omogoča aktivno soustvarjanje slovenske politike varnosti v cestnem prometu. Vodja gibanja David Razboršek je postal tudi član Odbora za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Republike Slovenije, ki je stalno posvetovalno telo Javne agencije RS za varnost prometa.

Zaradi svojega delovanja v prid mladim, njihovim učiteljem in širši javnosti smo se prijavili na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2011, kjer nam je stroga žirija podelila priznanje za finalista med zavodi.

Skupinska fotografija iz podelitve Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2011

Zahvaljujemo se vsem našim podpornikom in partnerjem, ki nam omogočajo, da s svojimi zgodbami prihajamo v stik z mladimi in bodočimi vozniki. Lahko se jim pridružite tudi vi.

Več informacij o gibanju "Še vedno vozim - vendar ne hodim" najdete na spletnem mestu www.vozim.si, spremljate pa nas lahko tudi na Facebooku - Še vedno vozim - vendar ne hodim.